// du læser om...

Kunst

James Jessop – Uncanny Tales

Jeg ville ikke bryde mig om at bo i København (der er alt for mange københavnere), men det er nu der, mange af de interessante ting foregår – som nu f.eks. denne kunstudstilling, der helt klart kunne være værd at bruge lidt tid på: James Jessops Uncanny Tales.

uncanny

Det er Galleri Tom Christensen, der lægger hus til, og jeg citerer lige pressemeddelelsen:

UNCANNY TALES på Galleri Tom Christoffersen er James Jessop’s (UK/1974) første separatudstilling i Danmark.
De forstyrrende værker er stærkt inspireret af b-films horror og pulp fiction parodi. UNCANNY TALES er en fortsættelse af kunstnerens overvældende serie af episk-maleriske storskala eventyr.
Udstillingen repræsenterer to spor i kunstnerens produktion. Det første kredser om magtspil inkarneret i udfordrende femmes fatales. Denne kvindefigur afbilledes af Jessop i dekadente men glamourøse omgivelser, hvor flirt, sex og voldelige fantasier er under opsejling frem for at få frit løb. I stemning, stil og emnevalg minder disse malerier om forsiderne på historiske og kulørte magasiner såsom ‘true crime detective magazines’, der var populære fra 1920 til 80erne. Det andet spor på udstillingen er inspireret af ucensurerede og mørke undergrundstegneserier. Disse malerier viser komiske og frygtindgydende fortællinger, hvor vampyrer bekæmper mumier, og zombier rejser sig fra døden. Dette spor er mindst ligeså overraskende og camp som malerierne med de forførende retro-forbrydelser.
Med sin særlige æstetik: ’Horrific-style’ brød James Jessop for alvor igennem i London, da hans værker blev vist på Charles Saatchis berømte og berygtede udstilling ”New Blood” (2004). Men længe før sin entré på den etablerede kunstscene – allerede som 11-årig – begyndte Jessop sit virke ved at spraye graffiti.
James Jessop/Tek33 er i dag en respekteret og kendt tagger i London. Med de meget mærkelige historier at fortælle og med en tilgang til maleriet, som bunder i både graffiti og i kunstakademiet Royal College of Art (London), demonstrerer James Jessops i sine tætte og dynamiske værker en ufiltreret energi, som kun sjældent er tilstede i samtidsmaleriet.

Udstillingen løber frem til 7. februar. Fundet via Brask Art Blog.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.