// du læser om...

Kunst

Da jeg var knægt, forstod de at lave filmplakater

Jeg syntes, at jeg ville dele dette galleri over thailandske horrorfilmplakater fra 80erne, som jeg fandt på io9. Der er eddermame nogle stilige eksemplarer imellem, som får det til at krible i øjnene efter at gense filmene.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Damn, de er fede. Påfaldende hvor meget af handlingen de afslører på plakaten. På “From beyond” har du stort hele filmen.

  Skrevet af Jonas Wilmann | 4. marts, 2010, 18:03
 2. Thailandske filmplakater er generelt vilde. Jack på Uncut har vist en del af dem. Personligt holder jeg dog langt mere af de klassiske, italienske plakater. Her er fx min originale premiereplakat fra Mario Bavas gotiske “La frusta e il corpo” (alias “Pisken og kroppen”) fra 1963. Billedet yder ikke rigtigt farverne retfærdighed, og den hvide plet ved teksten er et lysglimt. Der et tale om en såkaldt “quattro-foglio”, som måler 140x200cm. Jeg har placeret coveret fra den italienske dvd-udgave af filmen øverst til højre som sammenligning. Plakaten er restaureret og monteret på lærred.

  http://picasaweb.google.com/jens.thomsen/CollectionOfOriginalMoviePosters#5445551638889370018

  Skrevet af Thomsen | 6. marts, 2010, 17:08
 3. @Thomsen – goddamn, det er en lækker samling, du har der. Jeg har aldrig rigtig spekuleret så meget på filmplakater, men det der rammer altså min indre samler :)

  Skrevet af Janus | 12. marts, 2010, 20:48
 4. Haha, tak :-) Jeg kender det godt. For mig var det et billede af den store, franske plakat fra “Les yeux sans visage”, der fik skovlen under mig for et par år siden. Den blev jeg bare nødt til at eje. Siden er det gået slag i slag.

  Der mangler i øvrigt en del plakater på mit Picasa-link. Jeg har en masse liggende i ruller, som jeg ikke har fået fotograferet endnu.

  Skrevet af Thomsen | 17. marts, 2010, 10:42