// du læser om...

Film

Zombieland (2009)

I weekenden var jeg i biffen og se Zombieland, en stærkt underholdende og ganske stilsikker zombiekomedie. Vi er på roadtrip i et postapokalyptisk USA, hvor kogalskab er blevet til zombiebakterier, og hvor den neurotiske og übernørdede ”Columbus” – en af de formodentlig få overlevende – har sat sig for at undersøge, om hans familie er i live. Han støder undervejs på en forrygende Woodie Harrelson som ”Tallahassee”, en redneck der har gjort zombiedrab til en kunstart. Som han siger i den ellers alt for overspændte danske oversættelse: ”Så er det på tide at skide eller lukke røven.” Filmen er virkelig velspillet og morsom, og enkelte steder også virkelig klam. Lydsiden er så flot, at filmen bør ses i biografen eller på et rigtig godt anlæg. Den skal i hvert fald ses! Der er humor, horror, romantik, Bill Murray i en vanvittigt morsom birolle, og sandelig også en meget fin morale midt i al zombiegalskaben.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Ja, jeg var også helt vild med den. Synes samspillet mellem Woody Harrelson og Jesse Eisenberg er rigtig godt, og så er zombier altså bare god underholdning :)

  Skrevet af Jette | 9. november, 2009, 14:34
 2. Enig enig enig :-)
  Den er super. Jeg elsker også zombier – især på film og der pågår mangen en kreativ aflivning i denne. Og Bill Murray – <3 – den mand forstår altså at ældes med stor humoristisk værdighed.

  Jeg glæder mig til at se Zombieland igen :-)

  Skrevet af Sus | 10. november, 2009, 08:37
 3. Ja, og dyrk lige her: selv ABER bliver spooked af abe-zombier: http://videnskab.dk/content/dk/kultur/aber_gyser_ogsa

  Skrevet af Mathias | 10. november, 2009, 11:57