// du læser om...

Film

Timber Falls

Timber Falls er (endnu) en film om unge mennesker, der bevæger sig ud i naturen og kommer galt af sted. Denne gang handler det om kæresteparret Sheryl og Mike, der skal på vandretur og (naturligvis) beslutter sig for at se stort på advarslerne om at holde sig til de patruljerede stier. De andre stier er nemlig kønnere, og så er der større chance for at komme til at ”hygge sig”.

De andre stier er desværre også der, hvor de lokale rednecks holder til. Men efter det første møde, der er en blanding af trusler, afpresning og masser af sigende ansigtsudtryk, beslutter vore helte sig alligevel for at fortsætte, fordi – hey – der er da ikke noget som romantik med tre potentielle voldtægtsmænd i nabolaget. Men der lurer nu andre farer i mørket.

Næste morgen er Sheryl væk, og vi får en ganske velfungerende scene med Mike, der farer forvildet omkring og snart får sig selv i endnu flere problemer. De to havner i kløerne på nogle lokale indavl, der har skumle planer med dem (med dystre, religiøse undertoner, som coveret lover). Grundlæggende handler det om, at de er blevet fanget af Sarah Palins kernevælgere – tilsat lidt vansiret misfoster og en masse knive.

Timber Falls er ganske pænt filmet, og trænger man til en hurtigt omgang flugtscener med anstrøg af tortur indover, er den sikker lige på billetten. Men personligt syntes jeg nu, at den var klicheernes holdeplads og ikke tilfører genren noget nyt – vi har de to unge, smukke mennesker, og de skal en masse igennem, før vi får at vise, i hvilken grad de overlever (på et spektrum mellem ”overhovedet ikke” og ”med de fleste legemsdele intakte”). Havde man fjernet det overflødige misfoster og skruet lidt op for filmens groteske undertoner, kunne der faktisk være kommet en veldrejet film ud af det (som sagt, der er vellykkede sekvenser imellem), men som det er, bliver den i sidste ende lidt ligegyldigt (og det hjælper ikke med en af årets tåbeligste påklistrede horrorslutninger)

TRAILER:

http://www.youtube.com/watch?v=3YEJCiI2CsQ

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Du har overbevist mig. Jeg går uden om den.

    Skrevet af Henrik | 22. oktober, 2008, 06:43