// du læser om...

Film

The Toxic Avenger

Jeg faldt over denne “klassiker” fra 1985, og tænkte at den måtte jeg bare se. Med en forside som lover “The one that started it all, folks!” og har som feature “The full head crushing scene”. Det kan da ikke gå galt …

Og nej, filmen holder til fulde hvad den lover. Melvin er en total nørd, som gør rent i byens fitness center. Her er han offer for “de smartes” drillerier og mobning, og en dag går tingene lidt over gevind, og Melvin falder i en tønde med atomaffald. I en ret grufuld scene står hele byen og glor på Melvin, mens han vrider sig i smerter, men ingen hjælper.

Det viser sig dog, at turen i tønden har givet Melvin superkræfter – og et rigtig grimt ydre. Samtidig har han fået en sjette sans for forbrydere, og snart er han i gang med at slå alle de skumle skurke ihjel. Aviserne skriver hyldest artikler om Monster Helten, og Melvin finder skam også en kæreste, den blinde Sara.

Men byens borgmester er ikke tilfreds med Monster Helten. Han har nemlig en fed forretning kørende på siden, som går skidt efter Melvins enmands kamp mod kriminalitet truer med at udrydde byens forbrydere. Så da Melvin slår en tilsyneladende uskyldig gammel kone ihjel, sætter borgmesteren nationalgarden ind. Nu skal Monster Helten ned med nakken. Men vil byens indbyggere tillade det?

“The Toxic Avenger” har et dårligt manuskript, nogle kiksede special effects, og så er hele filmen total firser med persontegningerne og musikken – og det er herligt :-) Man skal selvfølgelig ikke forvente at se en skræmmende film, men tager man “The Toxic Avenger” for den kitch film, den er, så har man en sjov oplevelse til gode med masser af fede splattereffekter.

Læs mere på The Toxic Avengers hjemmeside.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Den skal jeg helt klart låne :)
  Jeg har desværre ikke set så mange Troma-film, men husker dog med et smil i hjertet Monster in the Closet, hvor folk over hele verden smadrer deres skabe for at komme monsteret til livs
  http://youtube.com/watch?v=h-t4UmyyomE

  Skrevet af Janus | 28. januar, 2008, 20:37
 2. Toxic Avenger!

  Ahh, det bringer minderne tilbage til den spæde teenage tid. En pose popkorn, en gruppe venner og den sære ven, Basses, samling af obskure film.
  Super film! :)

  Kamp

  Skrevet af Michael Kamp | 31. januar, 2008, 16:18