// du læser om...

Film

The Silent House

silenthouseHorrorfilm egner sig rigtig godt til gimmicks – alt fra advarsler om, hvor mange der har kastet op, til strøm i sæderne, så folk virkelig kan mærke filmens højdepunkter. Nogle gimmicks er selvfølgelig mere subtile, som f.eks. The Silent House, der bygger på, at hele filmen er optaget i ét take.

Det er selvfølgelig ikke nogen ny ide (selv Hitchcock gjorde noget lignende, selv om det ikke kunne lade sig gøre rent teknisk at filme så lang tid), men det forhindrer den ikke i at være effektiv.

Filmen følger en ung pige og hendes far, der skal ordne vildnisset omkring et ældre hus, før det skal sælges. Ejeren, som er deres gamle ven, advarer dem mod at gå op på førstesalen, men mystiske lyde deroppe fra forleder dem alligevel til det. Og så går det naturligvis galt. De er ikke alene i huset, og den/de/det mystiske fremmede slår faderen ned. Pigen er nu helt alene og flygter frem og tilbage i mørket. Den smule plot, der er, bliver klemt ind til sidste i filmen, så hovedsageligt går det ud på at følge hende med kameraets øje i realtid.

Rent teknisk er det utroligt godt skruet sammen. Spejle og vinduer bliver brugt til at skabe utryghed ved bevægelser, og skumle ting sker i baggrunden. Ligesom “Paranormal Activity”  tvinger “The Silent House” tilskueren til at koncentrere sig om billedet, og så er man lige i position til at blive skræmt, når der sker noget, hvad enten det er småt eller stort. På den måde er den effektivt skruet sammen.

Jeg må dog indrømme, at jeg havde det lidt som med marathonløb: det er en imponerende bedrift (jeg får kuldegysninger ved at tænke på, hvor mange gange de har måttet starte forfra), men jeg var alligevel ikke helt overbevist om pointen i det. Begrænsningerne har fået folkene bag filmen til at skrue nogle superbe scener sammen, men for mit vedkommende ville noget mere historie have løftet filmen og måske endda fået den først over målstregen (for nu at blive i marathon-metaforen).

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Jeg synes filmen var super god, skal bare ikke se den igen! Jeg kunne ikke finde rundt i filmen, blev lidt forvirret til slut. Nogle ting gjorde, at man følte man var nødt til at spole tilbage.
    Filmen var i hvert fald alt for uhyggelig til mig og jeg kunne ikke sove i et par nætter efter. Synes den var supergod og ville i hvert fald anbefale den! :)

    Skrevet af Sofie | 10. juli, 2011, 17:26