// du læser om...

Film

The Signal

Jeg tror, jeg kan forestille mig, hvad der er sket – et stykke inde i arbejdet med filmen har folkene bag sat sig ned med lidt god mad, lidt rødvin og måske en joint eller to. I røgtågerne er det gået op for dem, at de sad med det første stykke af en okay ”verdens undergang”-film, som var flot fortalt og så videre, men måske manglede noget kant. Så har én af dem ytret, at han altid har ønsket at lave absurd teater, og så er det gået slag i slag. Det utrolige er, at det er lige, hvad filmen manglede for at løfte den helt op.

Titlens signal kommer gennem fjernsynet og telefonerne, og det gør kort og godt folk sindssyge. Filmen er inddelt i tre dele, som hovedsageligt følger Mya, hendes elsker og hendes mand, mens de bevæger sig igennem de undergangsprægede by (af sære grunde navngivet Terminus). Synsvinkler springer frem og tilbage, både i tid og mellem mennesker, så de forskellige historier væver sig ind imellem hinanden.

”The Signal” er en lille perle, især da den dropper den typiske forestilling om, at der er en retskaffen helt, som kan modstå alt, og som i kraft af sin renhed forbliver uberørt af den sindssyge, der bryder ud overalt omkring ham. Der får den lige præcis den kant, som den almindelige Hollywood-historie fra A til B ville have manglet – og lige der bliver den først og fremmest seriøst underholdende. Der er måske ikke tale om en specielt skræmmende film, men der er både blod og spænding, og så er der en fandens god historie.

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=6xJgvhxixeg

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Det lyder som en overordentligt fed film, men set-up’et minder tilsyneladende meget om Kings Cell … det er måske en meget tidstypisk idé …

  Skrevet af Mathias Clasen | 7. oktober, 2008, 22:03
 2. Udgangspunktet er noget af det samme som Kings, men handlingen er en helt anden. Til gengæld mener jeg, der var en asiatisk gyser, som mindede meget om den: Pulse.
  Det er vist ikke noget godt tegn for den film, at jeg absolut intet husker af den.
  Men “The Signal” kan anbefales.

  Skrevet af Janus Andersen | 9. oktober, 2008, 16:27
 3. Kairo minder meget om The Signal ja, dog bedre og mere vellykket.

  The Signal var egentlig meget godt skruet sammen. Kunne godt lide fordelingen i filmen med instruktørenes forskellige ideer. Faldt i god jord hos mig.

  Skrevet af Heidi | 28. januar, 2009, 01:42
 4. […] Se også Janus omtale af “The Signal” på horrorsiden.dk […]

  Skrevet af Gyseren » The Signal | 5. marts, 2009, 13:13
 5. Terminus Er latins og betyder “Grænse” eller “enden”. Det engelske ord “ENDING” oversætte “Terminus” på latisk.
  Ud fra de beskrivelse synes jeg det passer meget godt til filmen.
  Men lyder som en film for mig.

  Skrevet af FWH | 18. april, 2011, 15:21
 6. Så vidt jeg husker, gik min forundring mere på, at de ikke bare gav byen et eksisterende navn. Jeg kunne ikke se pointen i symbolikken. Nu du mindede mig om den, fik jeg lyst til at gense den :)

  Skrevet af Janus | 18. april, 2011, 16:03