// du læser om...

Film

The Screwfly Solution

Screwfly_Solution_DVDThe Screwfly Solution er et pudsigt indslag i anden sæson af Masters of Horror – dermed ikke forstået, at den er dårlig (faktisk er den nok min yndling indtil videre), men jeg ved ikke, i hvor høj grad jeg vil kalde den horror.

Afsnittet er baseret på en novelle af James Tiptree, Jr (også kendt som Alice Sheldon), en science fiction-forfatter med en tendens til at behandle feministiske temaer i sine historier. Og The Screwfly Solution er da også rendyrket sf med et skarpt øje på forholdet mellem mænd og kvinder. Jason Priestley og Elliott Gould spiller videnskabsmænd, der havner midt i det, der meget vel kan blive menneskehedens undergang.

Fra et enkelt punkt i USA opstår der situationer overalt, hvor ellers rolige mænd forvandles til morderiske galninge, når de kommer i kontakt med kvinder. Enkelte tilfælde kan naturligvis forklares, men det spreder sig som en virus gennem befolkningen. Mænd er ikke længere noget, man kan stole på – hvis man er en kvinde.

Den grundlæggende ide er spændende, og den udvikles flot gennem afsnittet. Det er Joe Dante, der har instrueret – et navn, jeg er vant til at se tilknyttet mere humoristiske historier. Her holder han sig til det alvorlige, og det fungerer. Men om det er horror, ved jeg nu ikke. Men derfor kan det sagtens anbefales alligevel.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.