// du læser om...

Film

The Ruins

Jeg tror, jeg er blevet så vant til, at amerikanske horrorfilm med et nogenlunde ordentligt budget er at betragte som ren søndagshygge (flot lavet, men hovedsageligt en rodet sammenstykning af klicheer), at jeg bliver helt oplivet, når jeg så støder på en bare nogenlunde film. Fordi “The Ruins” er nok ikke stor filmkunst, men den er godt fortalt, og jeg blev fastholdt hele vejen igennem uden problemer. Den når ikke op på samme højder, som The Happening gør i sekvenser, men til gengæld skraber den heller ikke bunden på samme måde. I stedet holdes der en god og stigende spændingskurve hele vejen igennem, og det er rart for en gangs skyld blot at kunne læne sig tilbage og få serveret en velfortalt historie.

Det starter velkendt: unge amerikanere på ferie, denne gang i sydamerika. De slår følge med en tysker, der kender vejen til en maya-pyramide, der endnu ikke er blevet opdaget af turisterne. Det er der desværre en grund til – snart er de omringet af de lokale, som virker yderst indstillede på, at de ikke må forlade pyramiden igen. Derfra går det kun ned ad bakke.

Jeg tror, at det, der fungerer så godt ved The Ruin, er eskalationen – først er der de fjendtlige indfødte, så begynder det langsomt at gå op for vore hovedpersoner, hvad det er, der sker: de bliver holdt i karantæne. Dertil kommer, at den aldrig drukner i overskruede effekter – problemet vokser langsomt, men sikkert og bliver hurtigt uoverskueligt, selv om det ikke bliver til bulder og brag.

“The Ruins” er en veldrejet og godt fortalt gyser – kan anbefales. Som en ekstra bonus kan det nævnes, at den er baseret på en bog af Scott Smith, som også stod bag “En simpel plan”.

TRAILER:

http://www.youtube.com/watch?v=ZKcCXyi7Pjs

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Jeg blev pænt overrasket over filmen. Syntes den holdt meget af vejen. Nogen scener var også visuelt gode uden at være for overdrevne.

    Er helt enig, den kan klart anbefales.

    Skrevet af Heidi | 28. januar, 2009, 01:39
  2. […] Læs også Janus omtale af “The Ruins” på horrorsiden.dk […]

    Skrevet af Gyseren » The Ruins | 5. marts, 2009, 14:02