// du læser om...

Film

The Reaping

Forsiden af The ReapingForsiden af The Reaping

Biblen har været udgangspunkt for mange gode gysere, og endnu flere dårlige. Jeg ved ikke helt, hvor jeg skal placere “The Reaping” i den sætning.

Hilary Swank spiller professoren Kathrine Winther, en frafalden præst som nu har viet sit liv på at “afsløre” mirakler, dvs. bevise dem videnskabeligt. Og det er lykkes hende 48 gange ud af 48.

Men så bliver hun opsøgt af Doug Blackwell fra en lille by i bibelbæltet, og han kan fortælle hende om nogle mystiske ting, der sker – som minder ganske meget om de ti plager fra biblen: floden bliver rød, frøer falder fra himlen, bylder, lus osv. Kathrine lader sig overtale til at undersøge sagen, og sammen med sin ven og assistent Ben, tager hun af sted.

I byen beskylder man en ung pige, Loren, for at være ansvarlig for alle ulykkerne. Hendes familie er udstødt af fællesskabet, og er kendt for at være satandyrkere. Men Kathrine har svært ved at forlige sig med tanken om, at pigen er ansvarlig, og snart er hun rodet dybt ind i et plot, som er mere end det først ser ud til.

Det bedste ved filmen er næsten, da Hilary Swank forklarer de ti plager set ud fra videnskabens briller. Men bortset fra det, så er der flere gode scener, og Hilary Swank udfylder rollen som Kathrine Winthers godt. Når jeg alligevel ikke hopper ud af stolen af begejstring, tjahh – måske så jeg den bare på en dårlig dag.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. UH! Og sammen med lanceringen af filmen kunne man få fantastisk holografisk postkort.

  Synes ellers at den var ok på en regnvejrsdag.

  Skrevet af Zenia | 6. januar, 2008, 16:39
 2. Den havde da sine kvaliteter – men den faldt fra hinanden hen imod slutningen. Det virkede, som om Biblens syv plager endte som lokale vejrfænomener.

  Skrevet af Janus | 7. januar, 2008, 19:02
 3. Hallo – holografisk postkort!!! :)

  Skrevet af Zenia | 7. januar, 2008, 19:40