// du læser om...

Film

The Locals

thelocals.jpgDenne her havde jeg faktisk kigget på flere gange i Blockbuster – uden at kunne bestemme, om det bare var backwater survival (også kendt som: “Der er en væmlig mand, og nu skal vi se, hvor væmligt han kan slå jer ihjel”), eller om der rent faktisk var en historie. Nu købte Zenia den så billigt, og det var faktisk en positiv overraskelse.Den starter godt nok som så mange film før – to unge fyre, hvor den ene netop er blevet dumpet, og den anden er særdeles friskfyragtig, drager af sted mod havet for at surfe. Vejen er desværre lang og fuld af distraktioner, så da de følger efter et par pigers bil til en fest, kører de i grøften og overværer snart efter et mord.

Og så begynder ubehagelighederne – morderen og hans kammesjukker jagter dem, og en sær, bevæbnet bonde forsøger at få dem til at udføre et vigtigt hverv. Det viser sig snart, at intet er, som det synes i området, og døden er ikke, hvad den plejer at være.

“The Locals” er ikke lavet på et kæmpebudget, men lykkes forbløffende godt – måske netop på grund af det. Skuespillerne er måske ikke lige gode, men historien er godt fortalt, og der kommer nogle gode twists snigende ind her og der. Den er måske heller ikke superskræmmende, men den fastholdt mig uden problemer – og kan sagtens anbefales til en sen aften.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Ja, det er faktisk en god film. Jeg så den for et års tid siden, og blev også super positivt overrasket. Især slutningen synes jeg har et godt twist.

  Skrevet af Jette | 8. februar, 2008, 10:17
 2. Men coverteksten er altså helt helt i vejret:

  Vennerne Grant og Paul tager på en planlagt weekendtur fyldt med surfi ng, øl og forhåbentlig… piger. I deres proppede bil, mens mørket sænker sig, beslutter de sig for at tage en genvej for at mødes med pigerne Lisa og Kelly, som har inviteret dem med til en fest. Undervejs tager fl irterierne mellem de fi re til, og snart befinder Grant og Paul sig lige pludselig midt i ondskabens udørk, hvor de snart stifter bekendtskab med…”the locals”.

  Skrevet af Janus | 8. februar, 2008, 16:16
 3. Ja, det ER jo en low budget film! Men jeg blev også grebet af historien – og af alle the movie mistakes, holddaop. Dem er der er del af! Hvis jeg skal se filmen igen, skal det ene og alene være for at tælle dem!
  Sorry, jeg er lidt uden for kronologien, men fik lige lyst til at øffe…

  Skrevet af Eileen | 1. maj, 2008, 07:56