// du læser om...

Film

The Horde

thehordeDet er vist officielt, at jeg ikke er så vild med de nyere franske horrorfilm – ja, de er voldsomme og grumme, og de er som regel utroligt flot filmet, men hvad historien angår, har de det med at lade mig kold. “Der er en væmmelig mand (eller kvinde), og nu skal vi se, hvor væmmelig vedkommende kan være!” Ja, de er gode til at få mig til at krympe mig i sympati med hovedpersonerne, men den slags tæller ikke særligt højt i min oplevelse af film, og de er som regel hurtigt glemt.

Men den baggrund er det egentlig lidt underligt, at jeg så godt kunne lide “The Horde”.

Men hvis der er et hjørne af horrorgenren, der meget ofte ikke tynges af plot, er det nok zombierne. Den klassiske zombiefilm følger opskriften: mange zombier og en lille flok mennesker, der skal arbejde sammen for at overleve og gerne fejler. Sådan er det også her: en lille gruppe betjente vil hævne en af deres egne og likvidere en kendt forbryder, men da de er trængt ind i højhuset, hvor denne opholder sig, bliver de alle snart omringet af de levende døde.

Og så går det ellers derudaf.

“The Horde” er flot filmet, og brutaliteten er i top – det er sjældent, at man ser folk i nævekamp med zombier, men her fungerer det. Tilsæt nogle stærke og gerne lidt groteske personligheder, lidt humor og masser af action. Plotkniven får endda et lille vrid til allersidst, og det gør altsamen The Horde til en fornøjelig lille film. Også selv om den er fransk.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Kunne ikke være mere enig!

    Skrevet af Jakob | 24. maj, 2011, 18:32
  2. Jeg kunne simpelthen ikke nyde den her film, fordi karaktererne aldrig lærte at de skulle skyde zombierne i hovedet. Det burde være klart efter aller første zombie!? Men de bliver ved med at skyde løs mod zombiernes brystkasser resten af filmen. Det er meget svært at lade sig rive med, når karaktererne handler så ulogisk.

    Skrevet af Tobias Enevoldsen | 27. maj, 2011, 06:17
  3. @Tobias – det lider mange zombiefilm vist af. Jeg læste engang et indlæg med én, der sagde, at han ikke havde noget problem med at godtage, at de døde steg op graven… men at samtlige personer åbenbart levede i en verden, hvor de aldrig havde set en zombiefilm og vidste, hvad de skulle gøre, det var straks sværere :)

    Skrevet af Janus Andersen | 27. maj, 2011, 18:01