// du læser om...

Film

Stephen King’s Desperation

Stephen Kinbgs DesperationJeg troede, at logikken var med mig på den her: Stephen King har skrevet rigtig gode bøger, der er blevet til dybt elendige film. “Desperation” var en rigtig dårlig bog (en af dem, der fik mig til at droppe forfatterskabet), så måske kunne der komme en god film ud af den. Og Ron Perlman er med, så jeg havde da lov at håbe.

Men nej.

Jeg havde ikke lagt mærke til, at der var tale om en tv-film, hvilket bl.a. betyder, at den ligner… en tv-film. Dertil kommer, at den lynhurtigt går fra at være en horrorfilm (en sært blødende betjent stopper folk og kører dem gennem en by fuld af døde mennesker for at smide dem i fængsel) til at være en religiøs brækfest (den helligt smilende dreng i nabocellen giver sig til at bede til Gud og fortælle de andre personer, at de skal åbne deres hjerter og gøre, som Gud ønsker af dem). Herefter drager de alle ud i ørkenen for at besejre den grumme dæmon, som er blevet gravet op.

Vi kunne lige så godt have inviteret Jehovas Vidner ind i vores hjem, så de kunne skrige os ind i ansigtet i to stive timer. Det ville også have været gratis.

Jeg husker ikke, om det tyktflydende lag kristen prædiken er med i bogen, og jeg har ikke tænkt mig at tjekke efter. Men her bidrager det i al fald til at tage enhver spænding ud af historien: Gud eksisterer, og han taler til os, så er der nogen, som tvivler på, at det nok skal gå altsammen? Det tror jeg ikke, og man er for så vidt også ganske ligeglad.

Ron Perlman forsøger bragt at forlene sin rolle som skummel betjent med en vis sort humor, men i sidste ende er det simpelthen ikke nok. En trailer har jeg ikke kunnet finde, men herunder kan man få fortalt lidt af baggrundshistorien, om man skulle ønske. En lille film i filmen:

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Jeg er heller ikke glad for Stephen King filmatiseringer,(med visse undtagelser) men var en stor fan af hans bøger.

  At Stephen King var meget utilfreds med Kubricks “The Shining”, siger vist alt !

  Nu om dage, skriver han vist direkte til film.

  Skrevet af Henrik Landler | 30. august, 2007, 21:10
 2. King burde i det hele taget holde sig fra film – som du siger, The Shining er et godt eksempel. Film og så at anmelde andre folks bøger – jeg ved ikke, hvor mange skodbøger der har haft lovprisninger af King på forsiden.

  Skrevet af Janus Andersen | 3. september, 2007, 08:46
 3. Man skal vist også holde sig fra film med overskriften: “Steven Spielberg anbefaler”

  Skrevet af Henrik Landler | 3. september, 2007, 17:55