// du læser om...

Film

Isolation (2005)

Normændene gør det, finnerne gør det, new zealænderne gør det … Horror, der oser af nationalstemning, er det nye hit.

I Norge lader de sig inspirere af det nære, når de lader horrorfilm udspille sig i vinterkolde omgivelser (DØD SNØ) eller fyrer op for vor tids vigtigste film (deres ord, ikke mine), der handler om blodtørstige skovtrolde – THE TROLLHUNTER.

I Finland har de kastet sig over gamle nissefar i RARE EXPORTS, og fra New Zealand måtte vi døje med BLACK SHEEP, hvor det var fårene der gik amok.

Jeg må indrømme, at jeg synes, at denne strømning er noget af det mest uinteressante i nyere horror (måske lige med undtagelse af remakes og SAW filmene), da filmene ofte er fjollede uden at være sjove, klamme uden at være uhyggelige og værst af alt: plotmæssige katastrofer.  

Så det var ikke med kæmpe forventninger, at jeg gik i gang med den irske ISOLATION, der ifølge bagsideteksten handler om nogle forsøg på køer, der går ”horribly wrong” og skaber et uhyre, der ”didn’t want to be born – now it doesn’t want to die”.

Genmutation må siges at være en af mine kæpheste, men den her film giver simpelthen ingen mening! Jeg havde forventet noget simpelt med en mutantko, der gik amok. Og med det rette glimt i øjet kunne det måske have fungeret som billig underholdning. Men nej.  Filmen har rent faktisk THE THING-ambitioner med masser af klistret obduktionshalløj, afbrænding af deforme ko-lig og den gode gamle ”hvem-er-mon-inficeret-leg”. Men med et monster, der ligner en mellemting mellem en deform delfin og en krabbe, der har fået vendt vrangen ud, og et plot der giver så lidt mening, at jeg flere gange var ved at bryde i tårer, er det en ren Katastrofe.

EFILM CRITIC skriver: ”A grim, gruesome and gloriously gross horror”, HOT PRESS MAGAZINE skriver: ”Uniquely chilling and indecently entertaining.”

HORRORSIDEN skriver: “Stay the f*** away from this piece of irish cow dung!!”

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Hovsa!
  Jeg mindes den ellers som en atmosfærefyldt film med masser af uhygge, som godt nok blev lidt overdrevet mod slutningen :)

  Skrevet af Jette | 3. januar, 2011, 16:57
 2. He, he, vi kan jo ikke altid være enige, Jette. Jeg betragter også Dagon som en af de bedste Lovecraft film. Tillykke med at siden er oppe at køre igen by the way!

  Skrevet af Jonas Wilmann | 3. januar, 2011, 17:34
 3. Tak – super heldigt for mig, at Janus gad bruge tid på den i julen :)
  Men “Dagon” – Seriøst!!! ;)
  Nej, har lige fået set “H. P. Lovecraft’s The Tomb” af Ulli Lommel. Her er virkelig tale om en dårlig film, som i øvrigt intet har med Lovecraft at gøre.

  Skrevet af Jette | 3. januar, 2011, 20:32
 4. Ja, ja, helt seriøst. Jeg synes stemningen omkrimg Imboca er helt fantastisk og mægtig lovecraftiansk. Jeg har set den ti gange eller sådan noget, men nu er jeg jo også ret glad for b-film. The tomb springer jeg over.

  Skrevet af Jonas Wilmann | 3. januar, 2011, 21:23
 5. Jeg er helt enig med dig i, at atmosfæren i Imboca er fantastisk, men resten kan jeg ikke svinge mig så højt op over. Men som du siger, vi kan jo ikke være enige hver gang :)

  Skrevet af Jette | 3. januar, 2011, 22:45
 6. Hahaha – den må jeg se :)

  Jeg havde rigtig gode minder om Dagon og anbefalede den til højre og venstre, indtil jeg fik genset den. Jeg havde fortrængt den rærlige CGI =:-0

  Stemningen er i top, men de skulle have brugt dukker i stedet.

  Skrevet af Michael Kamp | 4. januar, 2011, 01:07
 7. Kamp: Ja, den store sprællende pixelklump til sidst er bestemt ikke pæn!

  Måske hænger min Dagon-fascination også lidt sammen med den generelle mangel på ordentlige Lovecraft filmatiseringer. Jeg synes, at det er den og så IN THE MOUTH OF MADNESS, der er de klart mest ambitiøse – i hvert fald når det gælder om at prøve at ramme den rigtige stemning. RE-ANIMATOR og FROM BEYOND er også mega-fede, men er mere Stuart Gordon film, end de er Lovecraft. CASTLE FREAK må også nævnes, men rammer den lidt mere gotiske Poe-inspirerede stemning fra Lovecrafts tidlige, lidt søgende værker.

  Bliver den ultimative Lovecraft-film mon Guillermo del Toro’s AT THE MOUNTAINS OG MADNESS i 3D og med James Cameron som producer?? Hmm, I think not …

  Skrevet af Jonas Wilmann | 4. januar, 2011, 08:37
 8. Jeg må faktisk være enig med Jette her (også selv om vi som regel har meget forskellig smag). Kunne faktisk også godt lide Isolation – der var noget grundlæggende fjollet over den, ja, men altså også et eller andet, der fungerede.

  Og så ville jeg åh så gerne kunne lidt Dagon, men det lykkedes mig altså ikke :)

  Skrevet af Janus Andersen | 7. januar, 2011, 16:21