// du læser om...

Film

Hatchet

hatchet-horror-movie-posterHvorfor lader jeg mig bare ALTID narre af fancy forsider med smarte kommentarer om, at det her bare er “Den bedste gyserfilm i 20 år”? Jeg er åbenbart nem at narre… Måske skulle jeg være begyndt at undre mig, da bagsiden påstod at morderen i filmen var “den mest ikoniske morder siden Freddy Krueger og Jason” – for mon så ikke næsten jeg ville have hørt om den før?

Ben er blevet forladt af sin kæreste og har ladet sig overtale til at fejre Mardi Gras i New Orleans med sine venner. Han begynder dog hurtigt at kede sig – på trods af alle de mængder af bare bryster, der bliver flashet for et godt ord – og får overtalt en af vennerne til at tage med på en guidet spøgelsestur i sumpen. Det skulle de aldrig have gjort, for snart går båden, de er i, på grund, og selvfølgelig sker det lige ud for Victor Crowleys hjemsøgte hus. Victor Crowley voksede op i sumpen, gemt væk af sin far, som var flov ovre drengens misdannelser (han mindede lidt om Elefantmanden). Da nogle teenagedrenge en aften ved et tilfælde sætter ild til huset, prøver faderen desperat at slå døren ind med en økse, men kommer til at dræbe sin egen søn, som stod lige på den anden side af døren (hence: “Hatchet”). Nu siges det, at Crowley hjemsøger sumpen, og ganske rigtigt, snart dukker han op allevegne og begynder at slå turisterne ihjel en for en på forskellige groteske måder.

Jeg blev meget skuffet over “Hatchet”. Mest fordi jeg hader, når en gyser prøver at være noget andet, end den egentlig er. Jeg kunne ikke rigtig finde ud af, om produceren med vilje prøvede at lave det til en parodi på splatter-/gyserfilm, eller om det bare var kvalmende ringe dialog blandet med et dybt karikeret persongalleri. I hvert fald var jeg ikke imponeret. Splatterscenerne (som der er mange af, og som vist er lavet på et særdeles magert budget) var langtrukne og, ja, gyselige, og fremfor skræk fremkaldte “spøgelset” Victor Crowley en umiddelbar irritation fra min side. Hvorfor var det nu lige, han havde set sig sur på alt og alle og ville slå dem ihjel på alle mulige måder? Hans motiver var sgu lidt uklare for mig, og så går gyset bare af det for mig. Han havde jo ikke engang et “brand”, en særlig måde han måske slog alle sine ofre ihjel på (okay, måske ser jeg for mange film om seriemordere?). I hvert fald var jeg skuffet – måske havde den fungeret bedre som tømmermandsfilm…

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.