// du læser om...

Film

Family

familyJohn Landis står bag tredje episode i anden sæson af Masters of Horror – og faktisk den første, hvor jeg ikke blev skuffet. Denne gang er der skruet op for satiren, og det pynter.

George Wendt er nok mest kendt som den hyggelig Norm fra Sams Bar, hvilket nok er med til at gøre ham perfekt i rollen som Harold, en ungkarl i de pæne forstæder og en moderne Norman (Bates) bag ligusterhækken. Udadtil er alt, som det skal være, men i kælderen er Harold travlt beskæftiget med at sammensætte den perfekte familie – når han har fundet en god kandidat, f.eks. en farmor til sin datter, fjerner han kødet fra knoglerne med syre og sætter skelettet sammen igen og tilsætter tøj og paryk. Sådan får man en kernefamilie, hvor alle medlemmer synes, at fader ved bedst.

I al fald indtil et ungt par flytter ind ved siden af. Harold bliver involveret med dem og kaster sit blik på den unge kone – hvilket hans egen kone brokker sig højlydt over. Heldigvis er Harolds mor dog enig i, at han fortjener det bedste, selv om det ikke er smart at finde nye familiemedlemmer så tæt på hjemmet, så Harold involveret sig langsomt mere og mere i de unge menneskers liv.

”Family” spiller på en masse klassiske horror-klicheer og får en god lille, sort komedie ud af det. Wendt er det perfekte valg og balancerer godt mellem hyggelig og lidt foruroligende – mens han leverer et godt samspil med den mere stive del af familien. Efter et par mere mislykkede afsnit i serien var det rart endelig at blive godt fanget ind af historien og godt underholdt hele vejen igennem.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Fin andmeldelse men bliv lige enig med dig selv. Er Harold (George Wendt)en ungkarl fra forstaden eller er han gift……..?
    Først skriver du:Harold en ungkarl i de pæne forstæder” senere skriver du: “kaster sit blik på den unge kone – hvilket hans egen kone brokker sig højlydt over”

    Går måske i små sko, er bare en smule perfektionistisk. Har vel egentlig også noget at sige om filmen om han er single eller gift.

    Skrevet af Jacob Andersen | 31. maj, 2009, 12:56
  2. Jeg snakker faktisk ikke helt nonsens (denne gang). Harold er ungkarl – i al fald for verden udenfor. Men i sin egen lille verden har han en dejlig lille familie af skeletter, som han mentalt klæder på med hud og hår – og så altså også skændes med. Det er lige præcis det, der gør filmen så underholdende.

    Skrevet af Janus | 31. maj, 2009, 14:20