// du læser om...

Film

Diary of the Dead

“Diary of the Dead” er Romeros tilbagevenden til sit eget zombie-univers, efter at adskillige andre filmskabere har forsøgt sig med det samme (med meget skiftende resultater). Så oplægget er simpelt: de døde begynder at vågne til live igen, og de er sultne efter menneskekød. Alle, der dør, vågner snart igen og giver sig til at stavre rundt, indtil de bliver skudt i hovedet.

Denne gang fortælles historien gennem en gruppe studerende, der er i gang med at filme deres egen gyserfilm et sted i skoven. Via radio og fjernsyn hører de om det kaos, der langsomt begynder at sprede sig omkring dem. Sammen beslutter de sig for at tage en bus og køre hjem, alt imens en af dem (den kommende dokumentarfilmskaber) sætter sig for at dokumentere civilisationens undergang. Der er derfor dømt “Håndholdt kamera”-æstetik.

Problemet med en film som “Diary of the Dead” er naturligvis forventningerne – Romero skabte genren, så man regner sådan set med at få den revolutioneret (eller i al fald godt deroppe ad). Og det sker simpelthen ikke. Der er nogle tilløb til socialkritik/satire med indspark om racisme og medierne påvirkning, men de falder noget til jorden. Dertil skæmmes den af kameraarbejdet, som får den til at se tv-film-agtig ud, og nogle usle effekter.

Det, Romero derimod har gjort, er i mine øjne at skabe en ganske god og fornøjelig B-film, der sagtens kan anbefales. Den bedste øjeblikke kommer faktisk, når den er sjov (og når man langsomt bliver mere og mere irriteret på manden bag kameraet), men der leveres også en god omgang splat og masser af vaklende afdøde. Skru forventningerne ned og se den, så er du godt underholdt.

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=2MdqNr0gN4Y

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. er den allerede ud på dansk DVD?

  Skrevet af Søren | 7. september, 2008, 13:35
 2. Jepper – vi fandt den i den lokale Blockbuster i går.

  Skrevet af Janus | 7. september, 2008, 13:46
 3. hmm, måske den kun er ude på leje, releasen ser nemlig ud til først at være d. 16.?

  Skrevet af Søren | 7. september, 2008, 21:50
 4. Det synes jeg, at jeg har oplevet før – Blockbuster.dk sætter den i al fald til den 2/9, så du har sikkert ret.

  Skrevet af Janus Andersen | 8. september, 2008, 14:47