// du læser om...

Film

Dead Mary

Jeg har fået en del positive overraskelser i valget fra Blockbusters nyhedshylder på det sidste – som f.eks. “Wind Chill” og “Dead Silence”. På ingen måde mesterværker, men ganske effektivt fortalte horrorfilm, der ikke lider under en overpøsning af penge på budgettet. “Dead Mary” er endnu en af slagsen – en blanding af “Evil Dead” (den originale, ikke genfilmatiseringen) og “Cabin Fever”.
En flok gamle venner (og allerede der scorer den point, for det er ikke teenagere, der har tænkt sig at knalde i skovbunden, mens folk dør omkring dem) mødes i en afsidesliggende hytte for at mindes gamle dage. Men to af dem har lige slået op (med hinanden), en anden har sin unge kæreste med, og der er i det hele taget en del fælles historie at bære rundt på, så det knirker i skabene. Og under indflydelse af den lidt trykkede stemning beslutter de sig for at lege Dead Mary – alene foran et spejl gentager man en afdød heks’ navn tre gange i mørket, hvorefter hun vil vise sig for én. Det gør hun dog ikke, men snart begynder tingene at gå galt – den (troede jeg) tiltænkte hovedperson dør pludseligt og grusomt og viser sig at have problemer med at forblive død.
Men hvem er skyld i det?
“Dead Mary” formår at holde historien ganske spændende og flytte seerens loyalitet fra person til person. Det spinkle koncept – en flok mennesker i en hytte – udnyttes ganske godt, mens der også spredes mistanker om, hvad der egentlig sker i resten af verden, mens de er isolerede. Hvorfor lader der ikke til at være folk i de andre hytter, og hvem kan man stole på?
Til sidst er der en del løse tråde, men det gør egentlig ikke noget, for det er i filmens ånd. Kan godt anbefales til dvd’en.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.