// du læser om...

Film

Bug

BugWilliam Friedkin er naturligvis bedst kendt for “Exorcisten” – her har han begået en ganske anderledes lille psykologisk thriller.”Bug” er baseret på et skuespil, hvilket man egentlig godt kan mærke; det meste af handlingen foregår på et lille, usselt motelværelse, hvor nogle ganske få personer bevæger sig ind og ud af handlingen. Fokus er på kvinde Agnes, hvis værelse det er – hun lever et usselt liv, tydeligvis påvirket af omstændigheder i fortiden. Hendes eksmand er netop kommet ud af fængslet, og nu modtager hun tavse telefonopkald døgnet rundt.

En dag bringer hendes veninde den intense, men også tiltalende Peter med hjem til hende, og Agnes og Peter bliver hurtigt et par. Men Peter er bange for noget, og snart begynder han at finde insekter overalt i værelset. Hans frygt smitter snart Agnes, og de to begynder et spiral nedad i mørket.

“Bug” er ikke insekthorror, som man måske kunne forledes til at tro af coveret – det er en sort, klaustrofobisk historie om paranoia; den kunne let gå hen og blive noget, man har set hundrede gang før, men holdes på et højt niveau af især de to hovedrolleindehavere, der spiller eminent. Præmissen er enkel, men man får en del ud af den.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.