// du læser om...

Film

Book of Blood

bookofbloodClive Barkers Book of Blood er absolut halvanden timer værd. Den er løst baseret på to af hans noveller: On Jerusalem Street samt Book of Blood. Manuskriptet er skrevet af Darin Silverman i makkerskab med John Harrison. Sidstnævnte har ligeledes instrueret. Producer er Clive Barker.

Filmen lægger ud med at være en klassisk hjemsøgt-hus fortælling. Parapsykologen Mary Florescu lever dels af at et professorat dels af sine bøger om paranormale begivenheder. Efter sin seneste publicering er hun på jagt efter materiale til en ny bog. Hendes research fører hende til et hus i hjertet af London. Huset har lagt ramme til et forfærdeligt mord (og ja det er forfærdeligt; det vises i alle sine klamme detaljer i filmens begyndelse) samt et mystisk dødsfald (før mordet). Huset er efter sigende hjemsøgt. Med andre ord: Skide godt materiale til en ny bog.

Mary spotter en ung mand blandt sine elever, Simon, som påstår at være clairvoyant. Hun ansætter ham og tager ham med til huset i håb om at han kan kaste klarsyn over huset rædselsvækkende forhistorie. Herfra går det gruelig galt og herfra kan jeg ikke fortælle mere uden at afsløre det væsentlige i handlingen.

Book of Blood er ikke nogen hurtig film. Tvært i mod. Der bruges mange kræfter på at gøre personerne troværdige, hvilket i det store hele lykkedes. Mens personerne ridses op, ligger horroren i baggrunden. Den er snigende. Den er konstant. Hen mod slutningen er den klam og nærmer sig torture porn og splat i litervis.

Som skrevet i indledningen er filmen halvanden time værd, men den er ikke en stor film. Dertil er den for langsom.

http://www.youtube.com/watch?v=WrvEGAxWB_A

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.