// du læser om...

Film

Black X-mas

Black ChristmasEverybody should be home for christmas – for julen er jo en dejlig tid. Dog ikke lige i Glen Morgans film “Black x-mas” som jeg havde fornøjelsen af at se (under min herlige ferie i Thailand, hvor jeg kan afsløre, at vejret er noget bedre end i Danmark).

Billy Lenz er en sindssyg morder, der juleaften 1991 slog sin mor og stedfar ihjel, og gjorde sit bedste for også at myrde sin lillesøster Agnes. Nu sidder han spærret inde på en anstalt, men julen nærmer sig og som Billy siger: “Everybody should be home for christmas”. Det lykkes ham at undslippe fra anstalten, og så går det ellers afsted til barndomshjemmet, som nu er et sorority house beboet af lækre smækre unge piger.

Men før Billy overhovedet har en chance for at nå frem, begynder pigerne at afgå ved en unaturlig død en efter en. Og selvom de beslutter sig for at stå sammen, har de ikke en chance.

“Black x-mas” er en herlig slasher film, hvor handlingen ikke nødvendigvis er særligt sammenhængende, og hvor skuespillet i høj grad går ud på at kunne skrige højt. Men det gør bare underholdningsværdien bedre – for Billy er en seværdig karakter, og mordene er herligt overraskende og vellavede, så jeg blev underholdt på bedste vis uden at hjernen kom på overarbejde.

Og hvis du er vild med jule slasher film, må du heller ikke gå glip af David Steiman’s “Santa’s slay” fra 2005.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.