// du læser om...

Film

Apartment 1303

apartment1303Apartment 1303 er endnu en asiatisk horrorfilm – og fokus er her på ”endnu”, for til slut gør den ikke stort andet end at fremlægge halvt fordøjede klicheer, som vi snart har set bunker af gange. Det starter ellers okay, når man først er kommet over den dobbelte start (en ung kvinde flytter ind i en lejlighed og dør på grumme vis – dernæst sker det igen med en ny ung kvinde), med en underspillet historie – ja, budgettet er ikke stort, men et stykke tid ser filmen faktisk ud til at fungere. Indtil de taber det hele på gulvet.

Lejligheden siges at være hjemsøgt, men det ved vor hovedperson dog ikke. Hun skal rydde lejligheden efter søsterens død (hun var nummer to i den dobbelte start), men begynder dog også snart at opdage, at der er noget galt. Samtidig får hun kontakt til en betjent, der efterforsker den omstændighed, at lejligheden (nummer 1303) byder på et usædvanligt stort antal selvmordere.

Strukturen er, som vi er vant til – der er en forbandelse, den efterforskes og afdækkes, og i et klimaks lykkes det vor helt at få den afværget; og så måske ikke helt alligevel. Det er ikke problemet her – at bruge en enkelt kliche kan sagtens gå an, men man virker pinedød indstillet på, at de alle sammen skal med, så flere af de sidste par års store succeser kan klart aflæses. Værst er dog en gyserscene, hvor det sædvanlige lange sorte hår eksploderer ud over alle grænser. Desværre også ud over grænsen til parodi på sig selv, så enhver mulig opbygget spænding bliver afløst af latter. Det er synd, for Apartment 1303 kunne godt have fungeret.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Jeg kunne nu godt lide den. Den holdt en fanget meget af tiden, hvilket nogen japanske film har svært ved for mig… eftersom mange mainstream gyserfilm derfra har samme plot og effekter.

    Slutningen var sådan lidt lal, men den samlede meget godt op på ting generelt.

    Skrevet af Heidi | 28. januar, 2009, 01:31