// du læser om...

Film

Haute Tension

Marie og Alex er to veninder. De er på besøg hos Alexs familie langt ude på landet, da en mystisk mand pludselig dukker op midt om natten og slagter hele Alexs familie og tager Alex med sig. Det er lykkes Marie at gemme sig for manden, og hun sniger sig ud i kassevognen for at befri Alex, men ender i stedet for med at blive lukket inde sammen med hende. På en tankstation lykkes det hende dog at slippe fri, men politiet når ikke at dukke op, før morderen kører videre, så Marie må tage sagen i egen hånd endnu en gang.

Alexa spilles fremragende af Cécile De France, en spinkel kvinde med helt kort hår og store udtryksfulde øjne. Hun er spiller efter min mening helt fantastisk og virker totalt overbevisende både som skræmt kvinde og som aggressiv hævner.

Instruktøren er franske Alexandre Aja på kun 30 år, som bl.a. også har instrueret 2006-udgaven af “The hills have eyes”. Også han har lavet et godt stykke arbejde i “Haute tension” (engelsk titel “Switchblade Romance”), og det twist han putter ind i mod slutningen af historien virker rigtig godt.

Her er masser af blod og splat (og når nu motorsaven er brugt før, må man jo finde andre værktøjer frem), og effekterne er udmærket lavet. Samtidig er historien okay, og selvom den starter lidt forudsigeligt op, så synes jeg, at slutningen til fulde kompenserer for det. Så snup en fransk film og blær dig overfor Ole Michelsen …

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Jeg synes at den var vildt flot fotografisk komponeret. Selve historien starter, som du nævner, forudsigeligt men vinder det lidt ind til sidst.
    Personligt synes jeg at filmen var lidt for meget tortur-porno. Ikke meget BØH i det. Bare klamt. Altså på den ufede måde som når psykomorder giver sigselv blowjob med afhugget hoved. Jep, jeg er en sippe!

    Skrevet af Zenia | 12. august, 2008, 20:06