// du læser om...

Events

Horror-sessionen

Det er netop gået op for mig, at jeg aldrig har fået skrevet om Horror-session på Århus hovedbibliotek her på siden (men hvis jeg har, så skader lidt ekstra reklame ikke).

Jeg drager selv af sted til Århus i morgen (fredag den 13.), hvor den igangværende litteraturfestival giver plads til en solid omgang horror: navne som Ib Johansen, Mathias Clasen og Hanna Lützen optræder.

Fra Vildmedord.dk

Aftenen byder på eksklusive indslag ved ingen ringere end Hanna Lützen og Mathias Clasen.

Hanna Lützen er dansk horrorforfatter og oversætter af Rowling, Pullman, m.fl.

Mathias Clasen har lige fået et phd-stipendium på Århus Universitet (projekt: horror!) – og han har udgivet flere bøger om emnet på Tellerup, senest Horror. dk (2008), en antologi af danske horror-historier.

Program:

1. Mathias Clasen (phd-studerende på Århus Universitet) taler om horror som genre – med særligt henblik på den darwinistiske forbindelse.
2. Hanna Lützen (horror-forfatter og oversætter [af bl.a. Harry Potter-bøgerne]) læser en af sine horror-noveller (upubliceret).
3. Ib Johansen (tidligere universitetslektor, nu emeritus) taler (kortfattet) om forholdet mellem horror og fantastik og læser en af sine egne fortællinger.
4. Estrid Balslev (eks-gymnasielærer) læser en af sine egne horror-noveller.
5. Filmklip (på dvd): klip fra Robert Wienes Dr. Caligaris kabinet, Carl Th. Dreyers Vampyr, Jack Claytons The Innocents (en filmatisering af Henry James’ The Turn of the Screw) og Werner Herzogs Nosferatu.

Cirka midtvejs i forløbet vil der være en pause (15-20 minutter).

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.