// du læser om...

Bøger

Thomas Strømsholt om Lovecraft

Thomas Strømtholt, der også skriver her på siden, på Tegneseriesiden.dk og på lifi.dk, svarer på spørgsmålet

“Hvad er det iflg. dig, der gør Lovecraft og hans litteratur vedkommende for læsere i dag, 70 år efter hans død?”

H. P. Lovecrafts fortællinger er ligeså uvedkommende i dag som for halvfjerds år siden. Men uhyrerne kommer fra skyggerne hinsides dæmningen.

I dalen interesserer man sig kun for det nærværende, oliepriserne, den daglige tur i trædemøllen, den seneste bestseller.

H. P. Lovecraft er ikke blevet set på TV2s reklameblok, og du kan være sikker på, at din nabo ikke læser den slags.

Uhyrerne eksisterer ikke. Og hvis du alligevel hører dem krybe rundt i mørket? Find på en naturlig forklaring og fortæl dig selv: Der er ingenting. Ingen ting.

PET våger over dig, og hvis lydene persisterer, findes der et bredt sortiment af beroligende midler. Det kan være fristende at kigge ind i mørket, men blot ét eneste blik er en indrømmelse til det irrationelle, galskaben.

Og galskaben er en ensrettet vej, en cul de sac sydende af ubeskrivelige rædsler. Don’t go there! Husk på hvordan det gik Alonzo Hasbrouck Typer, Edward Derby, Walter Gilman og Charles Dexter Ward.

Bliv i dalen, tænd for tv eller læs en bog. Men ikke en hvilken som helst bog. Ikke denne H. P. Lovecraft eller andre forfattere fra den litterære under-genre, som kaldes horror.

Hold dig til den sunde og vedkommende litteratur. Læs Karen Feuersprüches Den muslimske fare, Carsten Markskrigers De skilsmisseramte fra Marstal, eller Gyldendals Store danske mænd.

Men uhyrerne kommer fra skyggerne hinsides dæmningen. Og de ønsker at komme dig ved …

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.