// du læser om...

BøgerTegneserier

Locke and Key: Welcome to Lovecraft

Locke and KeyJeg læste min første Joe Hill bog sidste år, hvor min søster smed Dødens Jagt i nakken på mig med ordre om at læse den. Fabulastisk bog, kanont gys. Inden jeg havde læst de første 50 sider, sad jeg med den bærbare og bestilte Hills novellesamling, 20th Century Ghosts. Fabulastisk samling, kanont gys. Stor var glæden derfor da jeg for et par uger siden blev opmærksom på, at Hill havde udgivet endnu en bog med den meget interessante titel Locke and Key: Welcome to Lovecraft. Glæden punkterede dog med et feset suk, da det gik op for mig, at bogen var en grafisk roman, eller sagt på anden vis, en tegneserie. Men jeg købte den, ventede 14 dage på at få leveret den med snailmail fra England. Og blev på ingen måde skuffet!

Som det nok fremgår, har jeg ikke stiftet bekendtskab med den grafiske roman før. Jeg kan derfor ikke sammenligne romanens grafiske udtryk med andre grafiske romaners. Jeg må nøjes med at konstatere, at billederne er meget stilrene, meget stemningsfulde og ikke mindst perfekte til historien. De er dystre, uhyggelige og til tider temmelig bloddryppende. Romanens tegner er Gabriel Rodriguez, som tidligere har lavet grafiske romaner over bl.a. Clive Barkers The great and secret show og George Romero’s Land Of The Dead. Efter at have set hans arbejde i Welcome to Lovecraft, skal jeg helt sikkert have fat i hans andre værker.

Det er svært at fortælle om romanens handling uden at fortælle for meget. Det bliver derfor kort: Romanen handler om familie Locke bestående af de tre søskende Kinsey, Tyler og Bode samt deres mor. Faderen lider en voldelige død i romans første par sider, og det får familie Locke til at flytte til øen Lovecraft for at bo hos deres onkel i huset Keyhouse. Huset har mange hemmeligheder, mange kræfter, specielt af den slags man skal lade hvile i fred

Welcome to Lovecraft er første bind i en serie, hvilket den bærer præg af forstået på den måde, at historien først og fremmest fokuserer på at introducere personerne, Keyhouse samt at hinte om, at der er noget større i gærde på øen Lovecraft. Der er altså ikke tale om nonstop horror men den er der i en blanding af overnaturlige fænomener og afstumpet vold.

Bind 2 i Locke and Key hedder Head Games (er på vej til min postkasse). Bind 3 er netop udkommet i US men har endnu ikke fundet vej til EU. Den hedder Crown of shadows og skal helt sikkert erhverves.

Også omtalt på Ildsjaelen.dk

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Den skal da helt klart tjeckes ud

    Skrevet af Draugen | 26. november, 2009, 13:36