// du læser om...

Bøger

Jim Butcher: Blood Rites

Det er sikkert ikke i forvejen noget let job at være filminstruktør – især ikke når man arbejder inden for en vis genre, hvor filmene ikke anmeldes med stjerner, men med erigerede legemsdele. Lettere bliver det ikke, når nogen lader til at være ude efter én – og har kastet en forbandelse, der rammer kvinderne omkring én. Heldigvis kan man vende sig til Harry Dresden, privatdetektiv og troldmand.

Det er heller ikke let at være den eneste troldmand i telefonbogen. Hvert og hver andet øjeblik må man redde verden (hovedsageligt fordi den optager samme uheldige position som en selv), men rent økonomisk får man mere ud af sager, der involverer flyvende aber og brændende bæ. Og nu skal Harry så undercover på produktionen af en pornofilm.

Og ikke nok med det – der er vampyrer involveret, nærmere betegnet halvvennen (hvilket også er lidt akavet, eftersom der officielt er krig mellem vampyrer og troldmænd) Thomas’ familie, der er vampyrer fra the White Court. Det er typen, der dræber folk med sex, som andre vampyrer suger blod. Men den anden type vampyrer er også ude efter Harry.

Selvsagt kommer der til at ske ting og sager i Chicagos gader.

”Blood Rites” er sjette bog i the Dresden Files, og både tempo og indhold er, som det plejer. Vi starter med Oz/computerspils-dæmoner, og det bliver ikke lettere for Harry Dresden derefter. Har man læst de tidligere bøger i serien (og det bør man, efter min mening), ved man, hvad man skal forvente: vor helt går op mod overmagten, modtager ufattelige mængder af tæv, trækker sig igennem ved fingerspidserne og løser til sidst det hele ved en god blanding af stædighed, dumhed, list og magi. Det er forudsigeligt, men det er også djævlespændt underholdende. Humor og action går hånd i hånd her, og det er en bog, der er svær at lægge fra sig. Det er ikke Nobel-pris-materiale, men mindre kan også gøre det.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Øj hvor flot siden er blevet!
  Ved ikke lige hvor jeg ellers kunne skrive det ;-)

  Skrevet af Jeanette | 19. august, 2008, 06:03
 2. Takker takker – vi er villige til at tage imod komplimenter de særeste steder ;)

  Skrevet af Janus | 19. august, 2008, 08:52
 3. Der var engang hvor overskriften var mere uhyggelig ;)

  Skrevet af Jakob | 21. august, 2008, 21:13