// du læser om...

Bøger

Håndtering af udøde – ude nu.

John Ajvide Lindqvist kom på dansk sidste år med den supervellykkede vampyrroman (jeg var og er lidt træt af vampyrer, men den vandt mig over på ingen tid) Lad den rette komme ind.

Nu har Forum endelig udgivet endnu en af hans bøger, og denne gang er det de udøde, der står for skud. Jette har anmeldt den på Gyseren.dk, og den lyder lige så god, som man kunne forvente.

Forlagets omtale:

Håndteringen af udøde er en dybt original gyser-roman om, hvordan vi håndterer det umulige – som mennesker og som samfund. Det er en fortælling om vores største skræk og om en kærlighed, der formår at trodse døden.

Efter en langvarig hedebølge svæver et elektromagnetisk felt over Stockholm. Lamper og maskiner kan ikke slukkes, en kollektiv hovedpine indfinder sig, og kaos bryder løs. Pludselig er det forbi. Men noget er forandret.

Den pensionerede journalist Gustav Mahler bliver ringet op fra Danderyds sygehus med besked om, at de døde i hospitalets kapel er vågnet op. Hans eget barnebarn er for nylig blevet begravet. Vil det sige, at selv de, der ligger på kirkegården, er begyndt at røre på sig? Elvy har passet sin senile mand til hans død, og begravelsen skal finde sted to dage senere. Men midt om natten lyder der en kradsen mod døren. Da Davids hustru dør i en bilulykke, beder han til Gud om at få hende tilbage. Men hendes tilbagevenden til livet bliver slet ikke, som han håbede.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Opdagede lige – der er også en anmeldelse af Thomas Strømsholt på Sentura

    Skrevet af Janus | 6. november, 2008, 20:11