// du læser om...

Bøger

Gamle Horror-zines 3: Ren Horror

Ren Horror 1Ren Horror 3

Et blad om og med horror-litteratur. Ikke film – litteratur. I Danmark. Kommercielt produceret og solgt i kiosker. Oh yeah – that happened. Året var 1994, og i alle gode tegneserie-blade pirrede man læsernes fantasi med reklamer for ungdoms-udgaver af Lovecraft, udgivet på Interpresse. De ansvarlige: Hege Høiby, Haakon W. Isachsen, Mette Johansen, Knud Gorsmand, Sinde Kartvedt. Redaktionen var norsk, og sigtet var internationalt (læs: Angelsaxisk).

Ren Horror 4Ren Horror 5

De gennemgående forfattere var Neil Gaiman, Clive Barker og Ramsey Campbell. Alle store navne i USA på det tidspunkt, hvilket formentlig fristede udgiverne til at tro at det ville kunne bære. Det var selvfølgelig stadig alt, alt, alt for optimistisk, og mere end 6 numre blev det da heller ikke til. Alligevel frister man sig til at tænke: Hvis nu…

 

 

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Interessant indlæg i denne spændende dækning af gamle danske horror-zines, meen… “mere end 5 eller 6 numre blev det heller ikke til”? Er det blot en frisk formulering fra forfatterens side, eller har det efter lang tids research ikke været muligt at grave den præcise info frem? Hvis det sidste gør sig gældende, så burde forfatteren gøre opmærksom på dette. Ikke lade læseren hænge med en vag ytring om “5 eller 6” numre. Men som sagt ellers fint indlæg og jeg glæder mig til at se resten.

  Skrevet af Jack J | 1. juni, 2014, 20:26
 2. Det blev kun til fem numre

  Skrevet af Martin | 2. juni, 2014, 07:30
 3. Det Kongelige Bibliotek har bare ikke altid komplette samlinger, f.eks. er nr. 2 forsvundet, eller blev aldrig leveret. Jeg tør derfor aldrig regne med at KB/Statsbiblioteket har en komplet samling, indtil jeg får det bekræftet af en samler.

  Skrevet af Rasmus Wichmann | 2. juni, 2014, 09:25
 4. Hvis du nu have investeret i min fortræffelige gyser bibliografi så ville du vide at der kom 6 numre (og ikke 5 som Martin skriver) :-)

  http://sciencefiction.dk/udgivelser/boger/indeks-til-gyserantologier.html

  Skrevet af Winther | 2. juni, 2014, 20:15
 5. Jeg bøjer mig for sagkundskaben. Jeg var helt sikker på, at der kun kom fem numre.

  Skrevet af Martin | 9. juni, 2014, 08:24