// du læser om...

Film

Jaws

Politimanden Brody er flyttet fra New York til øen Amity med sin familie, selvom han er hunderæd for vand. Da øen pludselig hjemsøges af en stor hvid haj, som spiser løs af badegæsterne, vil Brody straks lukke stranden, men overtales af byens borgmester til at lade være, da det vil skade turismen. Men hajen fortsætter sin jagt, og til sidst tager Brody ud sammen med marinebiologen Hooper og fiskeren Quint for at sætte en stopper for den. Det er dog lettere sagt end gjort.

“Jaws” er fra 1975 og er instrueret af Steven Spielberg. Der er både gys og grin i den, og for sin tid var den forrygende godt lavet. Det var også den første film, der indspillede mere end 100 millioner dollars, og i dag er den en klassiker.

Når jeg ikke helt falder på halen af begejstring over gensynet, er det fordi jeg synes, filmen ind i mellem går lidt i tomgang. I en scene ombord på Orca har Quint fx en lang dialog, og i ekstramaterialerne roser Spielberg denne, men jeg kom til at tænke på scenen i “From dusk til dawn”, hvor Frost fortæller en langt ude historie om, hvordan han ene mand dræber en hel afdeling viet conger. Og så var det svært at holde fast i alvoren i Quints dialog.

Når det er sagt, så synes jeg dog alligevel, at “Jaws” er et gensyn værd, og allermest fordi det var sjovt at høre både Spielberg og skuespillerne fortælle om deres oplevelser med at lave “Jaws”.

Også omtalt på gyseren.dk

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. […] Også omtalt på horrorsiden.dk […]

    Skrevet af Gyseren » Jaws | 31. januar, 2009, 19:33
  2. Jeg så “Jaws” i en alt for ung alder – den dag i dag er jeg ganske overbevist om, at alt vand, som ikke er en god opløsning af klor, blot er et skjulested for sultne hajer :)

    Skrevet af Janus | 1. februar, 2009, 20:46
  3. Jeg sneg mig ned i fjernsynsrummet på højskolen i en tidlig alder, og gemte mig bag sofaen, mens jeg så Jaws. De voksne havde forbudt os børn at se den, og set i bakspejlet havde de ret.

    Den gav mig en livslang fobi for mørke dybder. Uanset hvor henne jeg er ude at bade – hvis ikke jeg kan se bunden ligger tanken hele tiden og lurer – hvad nu, hvis jeg kigger ned og ser “noget” stige op fra dybet mod mig.

    Ahh – the stuff of nightmares.

    Kamp

    Skrevet af Michael Kamp | 3. februar, 2009, 09:45
  4. Jeg syntes bare at det var synd for hajen…

    Skrevet af zenia | 6. februar, 2009, 09:15
  5. Hajen er en misforstået fisk takket være Spielberg. I virkeligheden er den flink nok og så skikkelig, at en hajtræner uden problemer kan sætte tænderne i den som i “Zombie Flesh Eaters.”

    Men husk at fodre den først.

    Skrevet af Henrik | 6. februar, 2009, 15:06