// du læser om...

Film

[REC]

[REC] er en spansk gyser – hvilket hidtil har været en ganske positiv betegnelse i min oplevelse; og det fortsætter det med her, for på et sandsynligvis ikke overvældende budget fortælles der en intenst spændende, overraskende og ganske spooky historie.

Historien starter lidt hakkende med et filmhold på en kedelig opgave – historier om, hvad der foregår, mens andre folk sover. Denne gang følger de et hold brandmænd, men kommer til at bruge en del tid på at hænge ud på stationen – da de endelig kaldes ud, er det til en rutinesag. De skal hjælpe politiet med at åbne døren til en ældre kvinde, der er låst inde.

Alting går galt lige fra starten.

Kvinden overfalder dem, indsmurt i blod og usammenhængende. Og da det lykkes dem at komme ud af lejligheden, og de forsøger at bringe den sårede i sikkerhed, er hele bygningen lukket af, omringet af politi og sundhedsmyndigheder – det er tydeligt, at man ikke skal stikke hovedet udenfor, hvis man har sit helbred kært. Desværre er indenfor heller ikke stedet at opholde sig.

[REC] udspiller sig på et begrænset område, men får det meste ud af det. De få beboere, tv-holdet og brandmændene må kæmpe for at overleve, mens en mystisk sygdom spreder sig, og spændingen holdes i vejret. Faktisk undgår filmen de fleste huller og fortæller en god historie, der leder op til en ganske overraskende konklusion. [REC] kan kort sagt anbefales – den ser måske ikke ud af meget, men leverer en god vare.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. […] horror på det sidste – selvfølgelig er der de store hits som Børnehjemmet, men også titler som Rec har været ganske virkningsfulde og godt fortalte. “De glemte” er desværre anbragt hen […]

    Skrevet af De glemte | Horrorsiden | 9. oktober, 2008, 17:29
  2. […] Balagueró har tidligere bl.a. instrueret “[Rec]” som Janus har anmeldt på horrorsiden.dk, samt en film i serien “Películas para no dormir” med titlen ”Para entrar a […]

    Skrevet af Gyseren » Fragile | 21. oktober, 2008, 12:55
  3. Jeg syntes at Rec er en helt vildt god film. Hvis man kigger nærmere på de effecter de bruger, er det ufattelig godt lavet. At de næsten ikke klipper i filmen. Der er scener, der kan varer op til 15 min. Uden af der bliver klippet en eneste gang. De kræver for det første en sindsyg god skuespiller præstation,. Men er også enormt svært, at få til at virke godt. Og det må man sige at det gør i denne film! Jeg syntes at den er en revolutionør gyser film, der skal ses af alle gyser elskere!

    Skrevet af Tobias | 16. december, 2008, 14:34
  4. Jeg er med dig :)
    Jeg tror faktisk, jeg vil se den igen snart. Og så prøve at glemme, at der er kommet en amerikansk udgave (som forresten har gået elendige anmeldelser).

    Skrevet af Janus | 16. december, 2008, 16:43
  5. […] Balagueró har også instrueret “[Rec]“, som Janus har omtalt på horrorsiden.dk samt ”Fragile“, som godt nok ikke lever op […]

    Skrevet af Gyseren » De navnløse | 3. januar, 2009, 19:35
  6. […] er den amerikanske remake af den yderst vellykkede spanske gyser [REC]. Alarmklokkerne ringer selvfølgelig allerede der, for har man virkelig behov for en remake – er […]

    Skrevet af Quarantine | Horrorsiden | 28. december, 2009, 20:42
  7. da jeg læste en anmeldese, af et spil så jeg så at der stod,Den spanske film [REC] (har du ikke set den, så gør det!) virker som en åbenlys inspirationskilde, ikke kun hvad angår den visuelle effekt, men også hvordan fjenderne opfører sig. jeg tænkte næste, dag da jeg sad i skolen skrev jeg for sjov (rec) og så den spanske version. JEG TROEDE DET VAR VIRKELIGHED!!!!!!! bare der hvor manden falder ned af trappene i starten, det er fandme godt lavet!!!! og politi manden bliver såret.

    Skrevet af jonas | 24. september, 2013, 19:47