// du læser om...

Film

Black Water

Jeg må indrømme, at jeg mentalt havde kategoriseret Black Water som “B-horror, der måske kan bruges en sen aften, når lejeprisen er faldet”, indtil den blev anmeldt på Robert Johannes Rasmussens Fiktion & Kultur (der rummer mange gode horror-anmeldelser – og for RSS-oholikere som jeg selv har Rasmussen heldigvis for vane at lave en reminder på bloggen, når der sker noget). Så da vi alligevel skulle aflevere den lettere fjollede “10.000 B.C.”, røg denne krokodillegyser med hjem.

Og ja, den er faktisk betydeligt bedre, end jeg havde formodet. Tre turister strander langt væk fra alting i den australske ødemark, efter en krokodille vælter deres båd. Deres guide er død, og de sidder i et mangrove-træ omringet af mudret vand. Et eller andet sted under dem ligger krokodillen og venter. Elementerne er få, så der spilles på truslen og den næsten klaustrofobiske rædsel – det meste af filmen udspillet inden for ganske få kvadratmeter, og det fungerer ganske godt.

Normalt kunne en sådan film sagtens vælte på, at krokodillen skulle være større og stærkere og mere urealistisk (havde dette været Hollywood, ville vi sandsynligvis have fået både flyvende reptiler og flere one-liners). Det holdes heldigvis på et rimeligt niveau – med et par svipsere hen imod slutningen, hvilket også betyder, at den ikke når samme niveau som f.eks. Open Water. Men helt klart en spændende film, der godt kan anbefales.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Super, at den ikke skuffede. Så får jeg da heldigvis ikke ørerne i klemme ;-)

    Og du har helt ret, “Open Water” er en bedre film…

    Skrevet af Robert | 31. juli, 2008, 18:39
  2. Hej
    En lille kommentar til blackwater:) jeg mener ikke, jeg er nem at skræmme men Blackwater satte sit indtryk på mig, turde ikke gå på toillet i lang tid efter. Utrolg flot men skræmmende film, forstod at den var autentisk og måske derfor mere skræmende.

    Skrevet af Anita Abrahamsen | 19. februar, 2009, 16:17
  3. Det er altid et godt tegn, når en film afholder en fra bestemte rum i ens hjem, synes jeg ;)

    Skrevet af Janus | 19. februar, 2009, 16:28
  4. […] Selvfølgelig er historien set før (faktisk har horrorsiden.dk en omtale af filmen “Black Water“, der lyder stort set ens, bortset fra at der er flere personer i “Rogue”), men […]

    Skrevet af Gyseren » Rogue | 23. februar, 2009, 19:49