// du læser om...

Film

Infection

Jeg faldt tilfældigt over denne japanske gyser, som er en del af J-Horror serien med film af anerkendte japanske instruktører.

“Infection” foregår på et hospital, hvor ledelsen er forsvundet, og det tilbageværende personale er hårdt presset på alle ressourcer. En nat dør en brandsårspatient som følge af fejlbehandling. Lægerne og sygeplejerskerne på stuen bliver enige om at fortie sandheden, for “ingen ved alligevel hvem han er”.

Samme nat kommer en mystisk patient til hospitalet. Han bliver efterladt af en ambulance, og da lægerne opdager ham, er han ved at opløses i grønt slim. Den ene læge foreslår, at de forsøger at finde frem til, hvad det er for en infektion, før de tilkalder hjælp, for det vil være et kæmpeskridt for deres karrierer at opklare en ny sygdom. Men herefter går alt helt galt. En efter en bliver de ansatte smittet og møder en grusom død.

Lige fra starten af er der en trøstesløs stemning på hospitalet. Alt er nedslidt, og personalet er presset helt i bund. Håbløsheden hersker. Denne følelse bliver blot værre og værre undervejs i filmen, efterhånden som uhyggen spreder sig sammen med virusen. Skuespillerne spiller rigtig godt, mens effekterne nogen gange er lidt over the top.

“Infection” err absolut seværdig. Den har den japanske flertydighed, men benytter sig ikke af det langhårede spøgelse, som jeg er ved at være lidt træt af. Undervejs har instruktøren også hygget sig med spændende spejlscener, og så er slutningen ganske grum.

Også omtalt på gyseren.dk

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. […] Også omtalt på horrorsiden.dk […]

    Skrevet af Gyseren » Infection | 12. juli, 2009, 18:06
  2. Lige mit besyv med her: til tider forfærdeligt dårlig filmet og ikke altid vild med skuespillet, men der er nogle damn spooky sekvenser i. En meget positiv overraskelse.

    Skrevet af Janus Andersen | 20. juli, 2009, 19:45