// du læser om...

Film

Inside (À l’intérieur)

Hvis man sidder og bider i coveret til en film, mens man ser den, er det vist en nogenlunde indikator på, at der er tale om nervepirrende materiale … Jeg valgte at peppe min søndag lidt op med den franske horrorfilm, “Inside“.

Plot: Den højgravide Sarah har været i dyb sorg, efter hendes mand omkom i en bilulykke. Hun har trukket sig ind i sig selv og virker heller ikke synderligt begejstret for den lille ny i vente. Hun vælger at tilbringe julen alene, men sent på aftenen dukker en mystisk kvinde op ved hendes dør. Kvinden spørger, om hun må komme ind og låne telefonen. Sarah afviser hende, men vågner senere og opdager at kvinden er trængt ind i huset. Indtrængeren er bevæbnet med en saks og ønsker kun én ting; den lille baby Sarah har inde i maven …

Med “Inside” er der dømt klamme håndflader og hjertet oppe i halsen hele vejen igennem. Den varer kun 80 minutter, men det er 80 voldsomme minutter. I SHIT YOU NOT: Denne film er ikke for folk med svage nerver. Voldsscenerne er visse steder så chokerende, at selv jeg havde lyst til at kigge væk.

Béatrice Dalle (Betty Blue) spiller den psykotiske kvinde, der trænger ind i Sarahs hus, hun er mekanisk og uhyggelig – som en kvindelig terminator bevæbnet med sakse, strikkepinde og hvad hun ellers lige har ved hånden.

“Inside” er en virkelig effektfuld horrorfilm med solide skuespilspræstationer, men jeg vil nok ikke helt udråbe den til det store mesterværk, som visse udenlandske anmeldere har gjort. Til det mangler der lidt mere afrunding på plottet, der visse steder virker som en undskyldning for at komme af med de ca. 9000 liter kunstigt blod filmholdet åbenbart lå inde med. Plottet er til en femmer, hvorimod dens evne til at få mig til at pisse i bukserne er til en ren tier.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. Rigtig fin anmeldelse af “Inside”

  “Plottet er til en femmer, hvorimod dens evne til at få mig til at pisse i bukserne er til en ren tier.”

  Genial afrunding, må jeg sige… :-)

  Jeg har selv flikket et par ord sammen om filmen.
  http://fiktionogkultur.wordpress.com/2009/07/12/df-1-inside-2007/

  Fransk horror er virkelig ond horror.

  Skrevet af Robert Johannes Rasmussen | 18. januar, 2010, 09:43
 2. He, he. Ja, det var efter vores lille mailudveksling, at jeg blev opmærksom på filmen. jeg havde læst om den for noget tid siden, men havde svedt den ud igen. Den er satme grum.

  Skrevet af Jonas Wilmann | 18. januar, 2010, 12:22
 3. […] op på en dansk top 50 over tidens bedste horrorfilm, tog jeg mig endelig sammen til at se den … Inside”, som jeg anmeldte her på siden for […]

  Skrevet af Antichrist | Horrorsiden | 8. februar, 2010, 15:46
 4. […] Hører til bølgen af voldsomme franske gys der bl.a. tæller titler som SWITCHBLADE ROMANCE, INSIDE og FRONTIER(S) der alle markerer sig ved meget udpenslede voldsscener, ofte decideret tortur, men i […]

  Skrevet af Horrorsiden | Martyrs (2008) | 25. december, 2010, 16:55