// du læser om...

Film

Top 10: Mærkeligste birolle eller cameo i en horrorfilm

”And the oscar for the weirdest supporting role or cameo in a horror movie goes to …” – okay, nok ikke en sætning vi nogensinde kommer til at høre, og indrømmet, titlen på den her top 10 er lidt lang og lidt søgt. Måske er det agurketid på horrorsiden, hvem ved.
… Men har du ikke prøvet det med, at man sidder og ser en film, og så lige pludselig dukker der en eller anden person op på skærmen der bare slet ikke burde være der. Sådan nogle oplevelser har jeg haft en del af her på det sidste, og jeg har samlet dem til en top 10.
 
10. Bram Stokers Dracula (Tom Waits): Den bizarre, growlende, multikunstner, Tom Waits, spiller den sindslidende Renfield i Francis Ford Coppolas Dracula-vision, og det gør han meget overbevisende. Tom Waits har haft en del småroller i film, (senest som djævlen i The imaginarium of … ¤!#!!*#Ah, fuck it! Få dig et liv, Terry Gilliam!) synes dog han skal nævnes for denne virkeligt mindeværdige præstation.
 
 
9. Blade 2 (Luke Goss): Hvem havde troet at den ene halvdel af den hedengangne popduo, BROS, ville gøre sig så godt som vampyr på det store lærred …? I øvrigt, En mystisk anekdote, jeg kan om Blade 2, er, at Michael Jackson udbad sig en fremtrædende rolle i filmen, men blev i stedet tilbudt en lille birolle kendt som ”the organ fondler”. Jacksons folk takkede pænt nej. Havde han taget rollen, kunne han ellers have fået en højt rangerende plads på denne liste.
 
 
8. Bubba Ho-tep (Ossie Davis): Den på indspilningstidspunktet over firsårige karakterskuespiller og borgerrettighedsforkæmper, Ossie Davis’ sidste rolle som eks-præsident JFK. Det kunne på papiret se lidt mærkeligt ud at slutte en glorværdig karriere af med en B-horrorfilm, men Bubba Ho-tep er bag sit smørede grin en rørende skildring af gamle menneskers uværdige eksistens på deres allersidste stop.
 
 
7. Zombieland (Bill Murray): Respekt til dem der drømte det her til live; Murrays hylemorsomme cameo i Zombieland er allerede gået over i historien.
 
 
6. Sweeney Todd (Sascha Baron Cohen): Borat i en horrorfilm må vel siges at være lidt af overraskelse.
 
 
5. Nightbreed/Cabal (David Cronenberg): Hvad laver Cronenberg her? Og hvorfor er han så pokkers god til at spille psykopat-skurk …?! Hm, vel nok ikke så overraskende, når man tænker over det.  
 
4.Planet terror (Fergie): Black eyed peas-sangerinden, Fergie, dukker meget overraskende op i Robert Rodriguezs smadderfilm, Planet Terror. Det bliver dog meget hurtigt tydeligt at hun kun er med som zombie-fodder – hjernen ud af skallen og bye bye, Fergie.
 
 
3. Exorcisten 3 (Fabio): Den italienske mandemodel og kitschede 80er ikon, Fabio Lanzoni, viser sig i den hårdkogte betjent, Kindermans (George C. Scott) drøm. Hvem skulle have troet at George C. Scott gik og drømte om Fabio …? Man kan nu blive overasket en gang imellem.
 
 
2. Predator 2 (Alien): Okay, okay, fiktivt væsen, men synes alligevel det er ret cool at der hænger et alien-kranie inde i predatorernes rumskib i slutningen. Det ville selvfølgelig ikke vække den store furore i dag, men det her var jo før AVP-franchisen var blevet udbredt, mind you.
 
 
1. The incredible melting man (Jonathan Demme): Førstepladsen må med garanti gå til ”Silence of the lambs” instruktøren, Jonathan Demme’ s totalt uforklarlige cameo i denne virkelig ringe halvfjerdser meltmovie. Han er kun med i få minutter, før den utrolige smeltende mand ekspederer ham. Heldigvis var dette ikke højdepunktet af Demme’s karriere.
 

 

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Storslået liste. Kendte ikke halvdelen af dem og har nu lyst til at gense bl.a. Exorcisten 3 :)

    Skrevet af Janus Andersen | 30. august, 2010, 21:50
  2. Jeg lider af en sygdom, og den eneste kur er Exorcisten 3! Jeg ser den mindst to gange om året, og vil en eller anden dag poste et kæmpe indlæg om alle dens herligheder.

    Skrevet af Jonas Wilmann | 31. august, 2010, 09:13