// du læser om...

Film

The Children

thechildrenDet er rart for en gangs skyld at leje en film, hvor man tænker ”Chancen for, at dette er noget bras, er godt oppe i 90-procent-satserne” – og så blive overasket. ”The Children” er en sådan film; eller var det i al fald for mit vedkommende, godt hjulpet på vej af et elendigt cover og en fortællestil, der sandsynligvis har gjort det meget svært at lave en effektiv trailer (jeg har først set den efter filmen, og bingo: den udstråler altså ikke det, som jeg fik ud af historien – traileren er indsat sidst i indlægget her, men om jeg vil anbefale, at man ser den…?)

”The Children” er en knugende lille gyser på et lavt budget, der går omkring de lette tricks og får et godt udbytte ud af det. Den følger to søstre, som mødes – med mænd og tilsammen 5 børn (4 små og en teenager) – for at holde nytår. Det ene barn er lettere autistisk, men de lader alligevel til at hygge sig. Snart begynder de små børn dog at blive syge – de hoster og kaster gult slim op, mens de render rundt i deres små lege. De voksne lægger ikke mærke til så meget, for det naturlige pres af at være familiemedlemmer og sammenbragte familier med alle de små spil og brudlinier begynder så småt at vise sig.

Så begynder børnene at blive aggressive. Den eneste, der bemærker noget til at begynde med, er teenageren, og hun ville hellere være et helt andet sted – men småbørnenes lege eskalerer og bliver mere ubehagelige. Snart vender de sig mod deres forældre.

”The Children” fungerer i høj grad, fordi der fokuseres på familiesamspillet. Man har undladt de typiske Hollywood ”Se, barnet er ondt”-scener og i stedet formået at liste det ind i baggrunden. Der sker gennem en række scener, der måske er lidt forvirrede, men også virker forbløffende autentiske og fanger familieferie-stemningen rigtig godt. En enkelt gang kommer det til at virke konstrueret, da mistanken skal kastes på teenageren, men ellers er det en helt superb fremgangsmåde – man tror på børnene.

Det er måske ikke det store kunstværk, vi har fat i her (ikke alle skuespilpræstationer er lige vellykkede), men det er en rigtig godt fortalt historie med kant – og en vellykket ubehagelig stemning.

TRAILER

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.