// du læser om...

Bøger

Patient Zero

Patient ZeroPatient Zero var et abstinenskøb på Play.com. Jeg skulle have noget horror, det skulle være nu og det skulle være af en forfatter jeg ikke havde læst før. Jeg kan kun sige: Jeg blev ikke skuffet.

Historien udspiller sig i USA og tidspunktet er cirka nu. Joe Ledger fra Baltimore PD arbejder med aflytning af formodede terrorister. Dette fører til afsløringen af en terrorcelle, og som tak får han lov til at være med til at ’optrævle’ den. Her stifter læseren for første gang bekendtskab med Maberrys fantastiske evne til at skrive actionscener. Man er der! Og Maberrys action er heftig, nærmest et Tarantino orgie på steroider. Anslaget mod terrorcellen ender med lutter døde terrorister. En af dem havde gemt sig i en blå transportkasse stillet på højkant. Menneskestørrelse. Han svedte, så syg ud men angreb alligevel. Joe Ledger afsluttede hans terroristkarriere med to projektiler i ryggen.

Få dage senere, da Ledger er på vej hjem fra en strandtur, samles han op af FBI. Samles op er måske så meget sagt, han fornemmer, at tager han ikke med frivilligt, kommer han til at tage turen med en pistol mod sine ribben. FBI bringer ham til en hus langt ude på bøheren, og her møder han Mr. Church. Mr. Church tilbyder ham et job i DMS, Department of Military Science, en top hemmelig organisation, som kun refererer til USA’s præsident. Organisationen blev oprettet i kølvandet på 11. september og skal imødekomme de mere ekstreme former for terrorisme så som angreb med biologiske våben. Når man tilbydes et job, følger der oftest også et jobinterview med i købet, og for Ledger udmønter dette sig i, at han skal gå ind i et værelse, hvor en mand står med ryggen til. Denne mand skal han anholde og lægge i håndjern. Hvor svært kan det være? I det han træder ind i værelset mødes han af stanken af død. Manden snurrer omkring og angriber, og i det øjeblik knuses Ledgers verdensbillede for altid. Manden er den sammen, som han dræbte med to skud i ryggen.

Herefter følger godt og vel 350 sider voldsorgie. En ultra ekstrem terrorgruppe, der får Al-Qaeda til at ligne fårehyrder, har fundet en metode til at skabe zombier ala dem fra 28 Dage Senere. Maberry giver en meget videnskabelig forklaring på, hvordan det kan gøres (der er blandt andet tale genmanipulering af kogalskab) og langt hen ad vejen køber man forklaringen. Og det gør historien uhyggelig! Tanken om at man kan skabe hjernedøde mennesker, der er ude af stand til at føle smerte og som er optændt af et ubeskriveligt raseri rettet mod mennesker omkring sig, kan få det til at risle ned af ryggen. Tanken om, at der – måske – findes mennesker som kan finde på at skabe sådan en teknologi er omend endnu mere skræmmende. Når det så er sagt, bliver bogen aldrig uhyggelig på den snigende måde. Intet er uforklaret, intet er uventet.

Som sagt skriver Maberry dræbende godt, så kan man lide at kradse sofaens plys i stykker, er denne bog et must. Den hører til den kaliber af bøger, hvor man beder familie skrubbe af og så ellers blive ved med at læse til man er færdig.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Den er lige blevet indstillet til en Bram Stoker Award.

    Skrevet af Janus | 23. februar, 2010, 11:34