// du læser om...

Film

The fog

Inspireret af Janus’ nostalgi-trip til “The thing” nappede jeg lige en anden Carpenter classic her i weekenden, nemlig “The fog” – og den holder bestemt også stadig.

I kystbyen Antonio Bay gør man klar til at fejre 100 års fødselsdagen for grundlæggelsen, men natten op til overraskes en fiskekutter pludselig af en tæt tåge ude på havet, og ud af tågen kommer – noget.

Dagen efter går festen i gang, men som aftenen skrider frem, kommer tågen rullende igen, og det viser sig, at de grundlæggere, man fejrer, i virkeligheden var tyve og mordere, og deres ofre kommer nu tilbage for at få hævn.

Jeg var overrasket over, hvor god filmen stadig er. Den er fra 1980, og der er jo sket utrolig meget med special effect siden. Ikke desto mindre virker tågen stadig skræmmende, når den ruller gennem byens gader, og de våde spøgelser, som hjemsøger byen, holder stort set også. Måske fordi John Carpenter ikke har ladet sig lokke til at vise dem overdrevet frem.

Jeg har ikke set genindspilningen fra 2005, men jeg har svært ved at forestille mig, at den kan bidrage med noget, som gør “The fog” bedre eller mere uhyggelig end originalversionen, som iøvrigt også har en af de fedeste themesongs længe.

http://www.youtube.com/watch?v=ocOm4YffLsU

Også omtalt på gyseren.dk

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

  1. Genindspilningen er, ganske som forventet, en værre omgang lort. Selv ikke Selma Blairs tilstedeværelse kan redde den.

    Skrevet af filoffen | 27. oktober, 2008, 17:02
  2. Var Selma Blair med i den? Wow, det viser bare, hvor komplet det er lykkedes mig at slette den af erindringen. Den var ikke meget værd.

    Skrevet af Janus | 27. oktober, 2008, 19:08
  3. Jeg stemmer i! En større stinker af et remake skal man lede længe efter – well, måske ikke helt så længe endda;-)

    Skrevet af Frederik | 27. oktober, 2008, 20:38
  4. Remaket gjorde den klassiske fejl med at vise for meget. I originalen er gengangerne mørke og uhyggelige. I remaket er de selvlysende på en ikke særlig uhyggelig måde :-/

    Skrevet af Michael Kamp | 28. oktober, 2008, 05:28
  5. Så tror jeg bare, at jeg vil holde mig langt væk fra genindspilningen :)

    Skrevet af Jette | 28. oktober, 2008, 09:41
  6. […] Også omtalt på horrorsiden.dk […]

    Skrevet af Gyseren » The fog | 4. januar, 2009, 14:33